Tips en tricks om te besparen

Besparen maar: Tips & Tricks aangifte 2015

Maximaal voordeel

Natuurlijk wil iedereen het optimale uit zijn of haar aangifte inkomstenbelasting halen in 2015. Veelal werken mensen met het vooraf ingevulde formulier voor de aangifte. Toch is het verstandig net even wat verder te kijken en zo te ontdekken op welke vlakken jij persoonlijk nog wat geld bij de Belastingdienst kunt verhalen. Mocht je er overigens niet uitkomen, dan is hulp bij belastingaangifte 2015 natuurlijk ook altijd een optie.

De prijs van je reis

Er is een hele lijst aan aftrekbare kosten op te noemen. Je zult alert moeten zijn om voor jou de juiste te vinden, maar ook de Belastingdienst zelf controleert in sommige gevallen strenger op de aftrekposten om fraude te voorkomen. Verder zijn er vaak specifieke eisen aan verbonden. De aftrekbare kosten vallen onder verschillende categorieën, zoals woning, giften en ziektekosten. Denk in het geval van ziektekosten bijvoorbeeld aan reiskosten van huis naar arts, of aan de kosten voor verplichte inentingen voordat je eindelijk de reis naar dat exotische oord mag maken.

Jong geleerd

Nog in opleiding? Dan ben je wellicht nog niet in het bezit van een fulltime baan, dus is een teruggave meer dan welkom. In het geval dat de kosten hiervoor door jezelf in plaats van door ouders of werkgever worden voldaan, zijn deze mogelijk aftrekbaar. Wel is deze aftrekpost in 2015 aan veranderingen onderhevig wegens de nieuwe regeling omtrent studiefinanciering. Sowieso is het van verstandig om bewust om te gaan met welke uitgaven je zelf doet en welke wellicht beter door een ander kunnen worden vergoed. Indien je een partner hebt van belang om te kijken onder wiens naam bepaalde posten voordeliger uitkomen.

Voor ouders zijn er daarentegen in 2015 ook een aantal aftrekposten verdwenen. Zoals de kosten die vallen onder de noemer levensonderhoud van de kinderen. Verder zijn de alleenstaandeouderkorting en de ouderschapsverlofkorting dit jaar komen te vervallen.